Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, figyelmesen olvasd el az alábbi szerződést, és csak abban az esetben adjál le rendelést, ha annak minden pontjával egyetértesz!

1. Bevezetés

Az alábbi részletezett Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) kizárólag az egymással kölcsönös szerződésben álló felekre vonatkozik. Egyrészről a kerekegeszseg.hu (a továbbiakban kerekegeszseg.hu) honlap használóira, (a továbbiakban "Vevő"-ként szerepel), másrészről a Kerekegészség Kft. kereskedelmi cégre, mely a 1161 Budapest, Petőfi utca 59. cím alatti székhelyen, és a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága mint Cégbíróság által Cg. 01-09-982032 cégjegyzékszámon lett bejegyezve (a továbbiakban ”Eladó”-ként szerepel).
A Kerekegészség Kft. 3176/2012/B . nyilvántartási szám alatt, a jogszabályok szerint csomagküldő tevékenységet folytathat. Kizárólag az itt említett Általános Feltételek érvényesek és minden más feltétel helyébe lépnek, kivéve kivételes előzetesen bejelentett, vagy írott módosítás esetén. Az Eladónak jogában áll esetenként az alábbi Általános Feltételeket módosítani, így minden vásárlás előtt újra el kell olvasni a kerekegeszseg.hu honlap általános feltételeit. Ezek a módosítások az interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A honlapon leadott minden rendelésre a leadásának dátumán érvényben lévő Általános Szerződési Feltételek érvényesek. Érvényesített rendelés esetén a Vevő az itt elolvasott feltételeket feltétel nélkül elfogadja. A Vevő az ÁSZF-t a regisztrációkor elfogadja, e beleegyezés nélkül a regisztráció, illetve a vásárlás nem lehetséges a kerekegeszseg.hu weboldalon.

2. Rendelés / rendelés érvényes lemondása

Két rendelési forma áll a Vevő rendelkezésére:
1) interneten keresztül a www.kerekegeszseg.hu honlapon, éjjel-nappal a hét minden napján.
2) e-mailen keresztül: hello@kerekegeszseg.hu e-mail címünkre küldött elektronikus levélben.

Beérkezett megrendelést e-mailben visszaigazoljuk.

A rendelés érvényes módosítása és/vagy lemondása:

Vevő a rendelését a visszaigazolt leadás napján (éjfélig) módosíthatja és/vagy mondhatja le érvényesen a hello@kerekegeszseg.hu e-mail címen vagy 9-18h között telefonon a +36 70 46 66 111 és a +36 70 46 66 166 telefonszámok valamelyikén.
Törekszünk a rendelések lehető leggyorsabb teljesítésére, ezért érdemes minket mielőbb értesíteni az esetleges változásokról. Miután egy csomag már elhagyta a raktárunkat, nem áll módunkban a rendelés módosítását vagy lemondását elfogadni.

3. Termékinformáció

Eladó mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a termékről rendelkezésünkre álló, a gyártó által megadott minden információ és hivatalos közlemény megadása, illetve a termékről készült fényképek közzététele.

4. Árak

A honlapon feltüntetett eladási árak Forintban vannak megadva, és tartalmazzák az általános forgalmi adót, viszont szállítási/fizetési költség nélkül értendőek. Az esetleges szállítási/fizetési költségek a Vevőt terhelik és a rendelés végén a számlázáskor a kiválasztott termékek többlet költségeként szerepelnek.

Eladó az árváltoztatást jogát fenntartja, rendeléskor azt az árat vesszük figyelembe, amely a rendelés pillanatában a honlapon szerepel, ez kerül a megrendelési listára, amely a számlázás alapját is képezi.

A kedvezményes ajánlatok (ár akciók, akciós ajánlatok) korlátozott ideig érvényesek vagy az akciós készlet erejéig tartanak. Ha a rendelésed az akciós periódus után érkezik be, vagy az áru nincs már készleten, a rendelt termékek feladása előtt értesítünk erről. Az akciós termékek árának visszatérítése később is az akciós áron történik.


5. Rendelkezésre állás

Megrendelését a termék raktáron való rendelkezésre állásának megfelelően teljesítjük. Amennyiben egy termék átmenetileg kifogyott, úgy a honlapon megjelenítjük, de megrendelést nem lehet leadni rá. Előfordulhat, hogy adott pillanatban, a leadott megrendelések alapján éppen kifogy egy termék, bár a honlapon még rendelhető. Ilyenkor e-mailben értesítünk a termék várható rendelkezésre állási idejéről, és mérlegelheted, hogy vársz a megadott időpontig, vagy inkább lemondod megrendelésedet.

Ha több árut rendelsz, és közülük vannak olyan termékek, melyek ideglegesen éppen elfogynak, és a termék adatlapján feltüntetett szállítási határidőt nem tudjuk tartani, akkor mérlegelheted,
a) lemondod a kifogyott termék megrendelését (vagy épp a teljes rendelésedet)
b) megvárod a termék beérkezését, ilyenkor mindig tájékoztatunk annak várható idejéről, és a teljes csomagot csak ekkor szállítjuk ki,
c) nem várod meg a kifogyott termék beérkezését, és a csomagodat kiszállíttatod, majd a beérkezéskor a hiányzó terméket pótoljuk külön. Ebben az esetben a plusz postaköltség a Vevőt terheli.

6. Kiszállítás és személyes átvétel

A Vevő választhat az alábbi szállítási/átvételi módok közül:

  1. Házhoz szállítás, melyet futárszolgálat végez, ebben az Eladó partnere az MPL (Magyar Posta futárszolgálata). Tarifák itt tekinthetőek meg.
  2. Csomag átvétele rendelés leadásakor, a címlistából a Vevő által kiválasztott tetszőleges Pick Pack ponton. Ekkor az Eladó a megrendelést összecsomagolja és átadja a Lapker Zrt. Pick Pack pontok központi raktárába, ahonnan már a Lapker Zrt. szállítja az adott átvevőhelyre a csomagot, és az átvételről e-mailben értesíti a Vevőt. A Pick Pack pontok nyitvatartásáról és egyéb kondíciókról a pickpackpont.hu weboldalon lehet tájékozódni. Tarifák itt tekinthetőek meg.
  3. Személyes átvételre is van lehetőség előre egyeztetett időpontban. Rendelés leadása után küldünk egy e-mailt, hogy pontosan mely időpontban és milyen módon. Orientációul: páros héten reggel 7 - 13 óra között, míg páratlan héten 13 - 19 óra között, de kérünk hagyatkozz az e-mailben megadottakra. Telefonon is lehetséges egyeztetés a 0670/466-6166 számon.
    Az átvétel helye: 1132 Budapest, Visegrádi u. 50/A. Személyes átvétel teljesen díjtalan!

A szállítási/átvételi határidő a megrendelt termék adatlapján feltüntetett határidőn belül történik, illetve több termék megrendelése esetén a leghosszabb határidő a mérvadó. Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenti szállítási határidőt betartsa, de nem tudunk felelősséget vállalni a szállítás során történő, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél, a Vevő vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által okozott késedelemnek, illetve a csomag elvesztésének következményeiért.
A kerekegeszseg.hu honlapon vásárolt termékeket Magyarország egész területére kiszállítjuk. Ha másik EU országba szeretnéd a kiszállítást kérni, abban az esetben vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben. A kiszállítási címben megadott országra érvényes díjtáblázat határozza meg a rendelés szállítási díját, amiről e-mailben küldünk ártájékoztatót.

7. Fizetési módok

A kerekegeszseg.hu weboldalon leadott megrendelések kifizetésére háromféle fizetési módot kínálunk:

1) Banki átutalásos fizetés (előre utalás): ekkor Vevő a rendelését követően internet bankján keresztül vagy a számlavezető bankjánál helyben átutalja a rendelt termék(ek) + a fentiekben megjelölt szállítási díjat (megrendelés teljes összege) Eladó CIB Banknál vezetett bankszámlaszámára: 10700419-67191415-51100005. Egy rendelés akkor számít kifizetettnek, amikor a rendelés ellenértéke beérkezett erre a számlánkra.

Banki utalásnál a két bank közötti transzfer jelenleg 1 munkanapon belül történik.

Amennyiben Vevő ezt a fizetési módot választja, úgy a rendelés leadásától számított 8 munkanapon belül van lehetősége a tranzakció lebonyolítására, ellenkező esetben a 9. munkanapon a rendelés lemondottnak minősül és törlésre kerül.

2) Fizetés a csomag átvételekor (utánvét): a Vevő (Címzett) a csomag átvételekor fizeti ki a megrendelt termék(ek) + a fentiekben megjelölt szállítási díjak együttes összegét a futár kezéhez készpénzben, vagy a Pick Pack pontokon készpénzben vagy bankkártyával (a bankkártás fizetés lehetőségéről a pickpackpont.hu weboldalon lehetséges tájékozódni). Az utánvét díja a szállítási díjon felül +290 Ft 24.999 Ft megrendelési értékig, 25.000 Ft felett díjtalan. Személyes átvételkor ügyfélszolgálati irodánkban készpénzzel lehet fizetni a csomag átvételekor, ennek a kifizetési módnak nincs külön díja.


3) Online bankkártyás kifizetés a megrendelés leadásakor: ebben az esetben a fizetési módok közül a bankkártyás fizetést kiválasztva, a megrendelés véglegesítésekor a kerekegeszseg.hu weboldalról a CIB Bank biztonságos oldalára megy automatikusan a Vevő, ahol bankkártyája megfelelő adatait megadva tud on-line fizetni megrendeléséért. A bank értesítést küld a Vevőnek a sikeres (vagy sikertelen) kifizetésről, az Eladó pedig csak abban az esetben kapja meg az értesítést a megrendelés tényéről, ha azt sikeresen kifizették. Ha a kifizetés nem volt sikeres, akkor a Vevő újra megpróbálkozhat a bankkártyás on-line fizetéssel, vagy megrendelését módosíthatja más kifizetési mód választásával. A CIB Bank részletes tájékoztatója a bankkártyás on-line kifizetési módról honlapunkon itt található, ezt mindenképpen érdemes elolvasni, ha a Vevő ezt a fizetési módot választja. Ennek a kifizetési módnak nincs külön díja, azaz ingyenes.

8. Elállás joga elégedetlenség esetén

A 2002. évi XXXVI. törvény értelmében a termék átvételétől számítva 8 munkanap áll Vevő rendelkezésére, hogy visszaküldje azt a terméket, amely nem felelt meg elvárásainak. Az elállás jogához a Vevőnek feltétel nélküli joga van, kivéve a szállítási költséget, amely a Vevőt terheli. A csomagot a saját költségére küldheti vissza a számla kíséretében. Kérjük, hogy terméket/termékeket ebben az esetben ajánlottan add fel, arra az esetre, ha a csomag elveszne, károsodna, vagy megrongálódna. Az elállási jog gyakorlásáról, azaz a csomag visszaküldéséről a Vevő előzetesen írásban tájékoztatja az Eladót a hello@kerekegeszseg.hu e-mail címen. A visszafizetés banki átutalással történik. Amennyiben a rendelést nem banki utalással fizette, a Vevő banki adatai szükségesek a visszatérítéshez. Az Eladó a visszaküldés vagy átvétel tényéről 1 munkanapon belül tájékoztatja a Vevőt, és a banki adatok rendelkezésre állásának függvényében 15 munkanapon belül visszautalja a visszaküldött (hozott) termék(ek) már korábban kifizetett árát. Ha a csomag kiszállításának és kifizetésének volt költsége, azt elállási jog gyakorlása esetén az Eladónak nem áll módjában visszafizetni, csak a termék(ek) árát.


9. Reklamáció és visszaküldés

A termékek visszaküldése kizárólag postai vagy más futár szolgáltatói úton lehetséges. A visszaküldés költsége a Vevőt terheli, kivéve ha a kiküldött termék nem egyezik meg a megrendelt termékkel. Amennyiben a kézhez vett termék nem egyezik meg a megrendelt, illetve a honlapon feltüntetett termékkel, a visszaküldés költsége visszatérítésre kerül a Vevőnek. Ebben az esetben Eladó garantálja a rendelésnek megfelelő termék kiküldését, és átvállalja a szállítási költséget.

A termék visszaküldéséhez és az ár visszatérítéséhez a következő módokon fogadjuk a reklamációt:

- telefonon hétfőtől péntekig 9-18h között a +36 70 4666 166-os telefonszámon
- írásban a hello@kerekegeszseg.hu e-mail címen.

10. Szavatosság és jótállás

Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. A termékekre vonatkozó szavatossági és jótállási feltételek a termékek csomagolásán vagy dokumentációján találhatók. Bármilyen reklamációval kapcsolatban a Vevő értesíti az Eladót a kerekegeszseg.hu weboldalon található ügyfélszolgálati telefonszámokon, vagy jelezheti problémáját a hello@kerekegeszseg.hu e-mail címen. Telefonon történt megkeresés esetén azonnal tájékoztatunk szóban a teendőkről, ha írásban keresel meg minket, akkor 10 munkanapon belül válaszolunk kérdésedre, írásban, a megadott e-mail címedre küldött elektronikus levélben.
Szavatossági idő a táplálékkiegészítők és natúr kozmetikumok esetében: ameddig a szavatosság érvényes. Termékeinknél egyedileg és a gyártás idejétől függően is változó a szavatosság ideje, ezt a gyártó tünteti fel a dobozon, vagy a csomagoláson, de nem lehet kevesebb mit 3 hónap a szállítás időpontjától.

Szavatossággal arra vállalunk felelősséget, hogy az eladáskor hibátlan terméket kaptál tőlünk, tehát nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni és az ismertetett tulajdonságait a szavatossági időn belül mindenképpen megtartja.
Garancialevéllel rendelkező termék (ezek a készülékek) meghibásodása esetén lehetőséged van nálunk (Eladó) jelezni ezt (telefonon vagy e-mailben) vagy a termékhez mellékelt garancialevélen megjelölt címen és telefonszámon a gyártó/forgalmazónál, mindkét helyen megfelelő tájékoztatást kapsz majd a további teendőkről és lehetőségekről. A 151/2003. (IX. 22.) számú Kormányrendeletben meghatározott fogyasztási cikkekre vonatkozó jótállás – terméktől és gyártótól függően minimálisan 12 hónap.


11. Számla kiállítása és küldése


A Vevő által leadott és az Eladó által visszaigazolt és teljesített megrendelésről minden esetben számla készül, amely mindig a Vevő által a rendelésben leadott számlázási névre és címre szól. Környezetünk védelmében az Eladó a hivatalos jogszabályoknak megfelelő és hiteles e-számlát állít ki és azt e-mailben küldi ki a Vevőnek, kiszállítás esetén a kiszállításról vagy Pick Pack pontos átvételről szóló levélhez csatolva, személyes átvétel esetén pedig az átvételkor egyeztett e-mail címre megküldve 1 munkanapon belül. Ha a Vevőnek papír alapon is szüksége van a számlára, abban az esetben lehetősége van ezt kérni az eladótól a megrendelés leadása után, de legkésőbb a kiszállítást visszaigazoló levél elküldése után lehetőség szerint 3 napon belül. Ha már a csomagot átadtuk a futároknak vagy a Pick Pack pontok központi raktárának, akkor nem a csomagban lesz ez esetben a papír alapú számla, hanem a Vevővel egyeztett címre küldjük meg postai úton, 10 munkanapon belül.


12. Jogi nyilatkozat a termékek használatából eredő következményekről


Az oldalon feltüntetett információ nem helyettesíti az orvosi szakvéleményt. Ha rendszeresen szedett gyógyszered mellé étrendkiegészítőt is szednél, előtte konzultálj orvosoddal. A Kerekegészség Kft. a rendelkezésre bocsát minden információt a termékről, melyek a törvények szerint szükségesek és elégségesek. Arra törekedtünk, hogy a weboldalunkon, a lehetőségekhez mérten részletes és pontos információkkal szolgáljunk az egyes termékleírásoknál. Nem a mi felelősségünk, ha bárminemű (direkt, indirekt) átmeneti vagy tartós károsodás lép fel a nem rendeltetésszerű használat vagy fogyasztás következtében. Ugyanígy nem vállalunk felelősséget a hanyagságból vagy felelőtlenségből bekövetkező károsodásokért. Kérjük, mindenképp tartsd be termékeink alkalmazására vonatkozó irányelveket!


13. Szerzői jogok, szellemi tulajdon


Az oldal tartalmát szerzői jogok védik. Megjeleníthetők a számítógép képernyőjén, de nem tárolhatók semmilyen tárolóeszközön (szerver, hálózati hely stb) Személyes (nem kereskedelmi) használatra a tartalmak felhasználhatóak, megjeleníthetőek és megoszthatóak a forrás megjelölésével. Kereskedelmi célra nem használhatóak a Kerekegészség Kft. írásos engedélye nélkül.

14. Jogi hézagok és kiegészítések

Amennyiben az Általános Vásárlási Feltételek valamely pontja jogilag hatástalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatástalan vagy hiányos részek helyett az Ptk. ide vonatkozó pontjai érvényesek.