Téli receptek
Téli receptek
2013, január 18 - 09:41
Télen, amikor napfényből és vitamindús gyümölcsökből is kevesebb van, nagyon fontos, hogy ételeinket úgy készítsük el a szezon alapanyagaiból , hogy táplálóak, melegítő hatásúak legyenek. Ha van tuti receptetek, amivel egy válogatósabb gyerek (vagy férj:))) is megeszi pl a sárgarépát vagy a céklát (és még sorolhatnánk), akkor osszátok meg a Kerekközösséggel!
Nálam ez a saláta nagyon bevált, ha jóízű az alma, és ropogós édes a sárgarépa, akkor a család boldogan behabzsolja.
Téli saláta almával és sárgarépával
hozzávalók:
1-2 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb alma, pl ilyenkor télen az idared mindig finom
1/2 citrom leve
1 kanál majonéz (mindig joghurttal lazítom)
só és bors
Az almát és a sárgarépát lereszelem a nagy lyukú sajtreszelőmön, fél citrom levét rányomom, és a majonézt összekeverem az 1 doboz joghurttal, sóval és borssal mindent összekeverek.
Általában 1 szelet sült hal és barna rizs mellé tálalom.
Az előbb ütöttem össze a következő almás cékla salátát, amit szeretnék megosztani veletek, ha másképp nem, hát virtuálsan:)
hozzávalók:
1 közepes cékla
1 közepes alma
egy fél citrom leve (én a magját is benne szoktam hagyni)
dióolaj (de lehet más olaj is, pl mák vagy olíva)
egy marék dió
egy csipet só (kihagyható)
1 főtt tojás
Az almát és a céklát lereszelem, rányomom a fél citrom levét, megsózom, meglocsolom dióolajjal. Végül rádobom a diót és
a felnégyelt főtt tojást a tetejére.